tirsdag den 19. februar 2008

Velkommen til stevnsbloggen

Denne blog vil først og fremmest handle om Stevns lokalhistorie i bred forstand. Lokalhistorie er altid et stort hit på biblioteket.

I forbindelse med 80 års dagen for det store skred på Stevns Klint var undertegnede på besøg på arkivet for at lede efter billeder fra dagen. Og hold da op – det var som at slippe et barn løs i en slikbutik med frit valg på alle hylder. Det er jo den rene guldgrube af fantastiske billeder fra Stevns gennem tiden. Jeg blev vildt begejstret.

Alle billederne er digitaliserede, men arkivet har desværre endnu ikke deres egen hjemmeside. Så var det, at ideen om en blog opstod. I mangel af bedre kan den bruges til at formidle billeder og historier til jer derude i cyberspace. Derfor har vi - Stevns Bibliotekerne indgået et samarbejde med Stevns Lokalhistoriske Arkiv – forhåbentlig til glæde for alle stevnsboere og andre interesserede.

Her vil du kunne downloade de mange billeder i en høj kvalitet – du vil kunne kommentere de forskellige indlæg – og spørge løs om hvad som helst. Du vil naturligvis også kunne bidrage med dine egne billeder, hvis du ligger inde med sådanne.

Jamen, hva' så med Vallø Lokalhistoriske Arkiv? Er de ikke med i bloggen? Nej, ikke på nuværende tidspunkt. Men det er naturligvis planen, at de også - inden for kort tid - skal deltage i bloggen.

5 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Dette er en af Danmarks smukkeste blogs ! Og så er den samtidig dybt informativ. Tak for spændende læsning - glæder mig til mere fra din side.
Bedste hilsner fra Langeland
Lisbeth

Anonym sagde ...

Sådan skal det gøres !
Ser frem til fortsat interessant læsning og smukke fotos. Virkelig flot opsætning. Store komplimenter
LK

Anonym sagde ...

Imponerende arbejde ! Og dybt interessant
Mange tak for det

Anonym sagde ...

Herligt at pakke fortiden så smukt og lærerigt ind. Det her må skabe præsedens for alle andre biblioteker !

Af hjertet tak

Ingrid Dahl, Nyk F

Kurt C. sagde ...

På Bjælkerup Mark ligger stadig Bjælkerup Jernstøberi, næsten intakt med alle maskinerne, smelteovnen og det gamle drivaggregat med akslerne og remskiverne under loftet. Dette enestående eksempel på en lille tapper virksomhed, som gennem årene tilkæmpede sig en central plads i Stevnsegnens erhvervsliv som leverandør af både raparationer og nykonstruktioner af enhver art indenfor jern- og metalbranchen, som kunne konkurrere med selv de største i branchen, bør ikke gå tabt for eftertiden. Prøv at stikke næsen ind på Facebook: Bjælkerup Jernstøberi! Her prøver jeg at samle trådene til en indsats for fredning.
M. v. h.
Kurt Christiansen