søndag den 6. december 2009

Stevns Lokalhistoriske Arkiv mangler oplysninger til disse billeder

Vi mener at nedenstående billeder stammer fra et af i alt 3 arrangementer i forbindelse med 200 året for Stavnsbåndets ophævelse – altså fra juni 1988. Men er det rigtigt? Vi er ikke sikre. Hvor foregik dette optog, årstal og måske navne på nogen af deltagerne på billederne?

Optog i forbindelse med 200 års jubilæum for Stavnsbåndets ophævelse 1988 - klik for større billede Optog i forbindelse med 200 års jubilæum for Stavnsbåndets ophævelse 1988 - klik for større billede

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Efter at have studeret billederne lidt, tror jeg i skal kigge lidt længere tilbage i tiden. billederne sansynligvis taget omkring 1963, altså 175 års dagen for stavnsbåndets ophævelse.
dette på baggrund af følgende:
Publikum på billed 1 er klædt i tøj der mere er fra den periode end 1988.
Bilen der hoæder til venstre på billed 2 er også fra tiden omkring starten af 1960'erne, med lidt god vil je kan man se navnet på den der ejer bilen på den åbne bagdør.

Med venlig hilsen

Allan Thønning
Taastrup
"Tidligere Lyderslev"

Poula Backs.SLA sagde ...

Hej Allan

Tak for din kommentar til efterlysningen, men hvorfor 1963?

Ingen på arkivet erindrer noget omkring festligheder og/eller optog som billederne viser. Vi får se, om der skulle være flere der reagerer på efterlysningen, så vi kan komme et skridt nærmere.

Arkivet har fået dem som dias, uden "afsender"

Venlig hilsen og Godt Nytår

Poula Backs

Arne Nielsen sagde ...

Jeg synes ikke, billederne giver associationer til stavnsbåndets ophævelse. Det øverste billede viser bevæbnede folk med spyd. Bedømt på deres dragter kunne de tænkes at skulle være vikinger. Jeg synes ikke, deres fremtoning ligner bønders. På det nederste billede ligner det et skib med råsejl, altså et vikingeskib.

Venlig hilsen
Arne Nielsen
Ballerup, tidligere Frøslev